sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Kuningatarkakku

Pääsiäiseksi leivoin taas pitkästä aikaa. Kuningatarkakkua tein ensimmäistä kertaa. Se oli pidetty kakku, kului kuin kuumille kiville. Samoin kävi rahkakierteiden, kanelikierteiden ja bostonkakun. Enää ei ole mitään jäljellä ja huomenna on vielä viimeinen pyhä. Hyvä asia kuitenkin, ei makeaa tarvitse olla liikaa, vaan sopivasti.

Kuningatarkakku

Pohja
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 rkl vaniljasokeria
125 g sulatettua rasiamargariinia
1 dl ruokakermaa 10%
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Lisää sulatettu margariini ja ruokakerma. Sekoita kaikki aineet nostelemalla varovasti. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Levitä marjat päälle ja peitä ne lopulla taikinalla.
Vuokaan;  rasiamargariinia ja korppujauhetta
Täyte; 1 1/2 dl mustikoita ja 1 1/2 dl vadelmia
Paista 175 asteen uunissa noin 45 minuuttia. Ota kakku uunista ja irrota se vuoasta täysin jäähtyneenä.
Päälle   
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl raastettua sitruunankuorta ja -mehua
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

3 dl mustikoita
 2 dl vadelmia
Mausta tuorejuusto sokerilla, vaniljasokerilla, raastetulla sitruunakuorella ja -mehulla.  Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita maustetun tuorejuuston joukkoon. Levitä seos kakun päälle ja koristele kakku marjoilla.
Käytin pakastemarjoja, jotka saivat sulaa kohmeisiksi. Kakun voi paistaa myös tasapohjaisessa kakkuvuoassakin. Vuoan halkaisija oli minulla 27 cm.

2 kommenttia:

  1. Tämä on herkullisen näköinen kakku, varsinkin tuossa leikattuna, kun täytekin näkyy. Vähän erilainen täytekakku.

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    Tykättiin kaikki tästä, oli raikas tuoreitten marjojen ansiosta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.