torstai 29. huhtikuuta 2010

Kaalilaatikko

Innostuin ostamaan varhaiskaalta, sitä oli tuotu Unkarista. Ei nyt mitään lähiruokaa, mutta oli pieni aikahyppäys kesään. Ohrasuurimot olivat kotimaisia, jos se nyt lohduttaa. Käytin soijarouhetta jauhelihan asemasta eikä mikään huono vaihtoehto ollutkaan. Soijarouhe vaatii kyllä mausteita, ettei aivan mauttomaksi jää. Aurinko paistoi jo niin lämpimästi, että tämä lounas syötiin  terassilla.

Kaalilaatikko

500 g varhaiskaalta
2 rkl siirappia
ripaus mustapippuria
2 tl meiramia, ripaus suolaa
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 dl soijarouhetta (tumma)
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl soijakastiketta
2 tl paprikajauhetta
2 sipulia
rypsiöljyä
2 dl ruokakermaa
Suikaloi kaali. Hauduta kaali rypsiöljyssä ja mausta mustapippurilla, meiramilla, suolalla ja siirapilla.
Liota ohrasuurimoita noin tunti. Silppua sipuli ja kuullota öljytilkassa. Huuhtele soijarouhe ja lisää sipulien joukkoon ja mausta tomaattipyreellä, soijalla, paprikajauheella. Jatka kuullottamista vielä hetki.
Lado voideltuun vuokaan kerroksittain haudutettua kaalta, liotetut ohrasuurimot, soijarouheseos ja loput kaalet. Kaada vuokaan ruokakerma. Kypsennä 175-asteessa noin tunti.

2 kommenttia:

  1. Tosiaan, pitääpä tehdä tätä seuraavana kauniina päivänä ja sitten tarjotin parvkkeelle. Lumehoitoa kesään :-)

    VastaaPoista
  2. HEIPS!
    Kiitos tätsä ohjeesta ja miljoonasta muustakin. Tätä on pakko kokeilla, kerrankin kaalilaatikkoa ilman lihaa. THANKS!!

    En ole kommentoinut blogiasi, mutta seuraan sitä säännöllisesti. Kiitos upeasta ruokablogista!

    Ihanaa vappua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.