Kevyen jälkiruuan runkona oli meloni.
Ruoka odotti lautasella syöjää, joten kuvat näpsäistiin kiireessä ja ne epäonnistuivat. Sain kuitenkin yhdistettyä jonkinmoisen kuvan. Päivällisen jälkeenhän ei ole enää mahdollisuutta uudelleen kuvaukseen.
Entrecoteepihvit ranskankermakastikkeella
Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista. Nuiji pihvit vaikkapa nyrkillä. Sipaise pihveille rypsiöljyä. Mausta suolalla, mustapippurirouheella ja paprikajauheella. Lämmitä pannu, lisää ripaus rypsiöljyä. Nosta pihvi pannulle ja kypsennä molemmin puolin noin 2-3 minuuttia per puoli. Levyn lämpö oli asennossa 6-7. Pihvini olivat niin isoja, että pannulle mahtui vain yksi pihvi. Nosta pihvit uuniin jälkikypsytykseen noin 10 minuutiksi, 200-asteeseen.
Lohkoperunat valmistin kiinteistä perunoista. Kuori perunat ja lohko ne pitkittäin. Nosta voideltuun uunivuokaan. Ripauta perunoille rypsiöljyä, paprikajauhetta ja suolaa. Kypsennä 200-asteessa, kunnes ovat sopivan kypsiä.
Kylmä kastike, sekoita ranskankerma sileäksi, lisää mausteiksi suolaa, mustapippuria, paprikaa ja ripaus sokeria. Purista mukaan vielä valkosipulin kynsi. Sekoita.
Salaattina se tavalliseni, mukana oli myös mangoldia.
Jälkiruokana hedelmäsalaattia kuutioitua melonia, banaania ja päärynää.
Käy kurkkaamassa mun blogia ;)
VastaaPoistaMaijuS,
VastaaPoistaKiitos palkinnosta.