lauantai 17. huhtikuuta 2010

Lohta kinkkukääreessä

Aamulla katselin YLEn Aamuteeveen Voita ja sokeria. Siinä kypsytettiin lohifilettä uunissa ilmakuivatussa kinkkukääreessä. Koska en ole tätä versiota tehnyt, nyt piti kokeilla. Tosin muilta osin ateria-annoksen kokoonpano oli aivan erilainen. Ostin melonia ja sehän sopi salaattiin ja lohen kanssa nautittavaksi hyvin.

Lohta uunissa ilmakuivatussa kinkussa 
800 g meriilohta 
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
Maustetahnaan
2 rkl dijon-sinappia
3 tl hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
suolaa
valkopippuria
Poista lohifileestä nahka. Leikkaa neljään osaan. Sekoita maustetahnan ainekset. Aseta kinkkusiivut kaksi per lohiviipale leikkulaudalle ja päälle lohiviipale. Levitä lohelle maustetahnaa. Kääri kinkkuviipaleet lohen ympärille.Kypsennä lohiviipaleet uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia. Kypsensin riisin lohen seuraksi.

Melonisalaatti sopi mehevänä annokseen. Mukana oli jääsalaattia, pehmeää salaattia, mangoldia, punasipulia, melonikuutioita ja salaattisiemeniä, loraus oliiviöljyä.

3 kommenttia:

  1. Nam..herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Krisse/Vaarala,
    Lohi on meillä yksi herkuistamme.

    Susa,
    Sitä se oli.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.