torstai 22. huhtikuuta 2010

Juustokeitto

Torstai oli keittopäivä. Katselin kaapeista raaka-aineet. Totesin, että tänään saan jättää kauppareissun väliin.
Olipas tämä keitto hyvää. Paprikalla maustettu Koskenlaskija-sulatejuusto on omiaan keittoon, paprika antoi oman säväyksensä juustonmaun lisäksi. Poimin pihapenkistä ensimmäiset ruohosipulit keiton mausteeksi.

MaijuS What ´s Up MaijuS-blogista on antanut tänne Kotona-blogiin aurinkoisen oranssin kukkatunnustuksen. Kiitos vielä kerran siitä. On mukava kuulla tämän ruokablogin lukijoista. Teitä käy täällä kiitettävästi, mutta harva kommentoi. Joten en tunne teitä montakaan. Siitä syystä lähetän tämän päivänpaisteisen kukkatervehdyksen kaikille täällä käyville.

Juustokeitto 
1 l lihalientä (fondista)
250 g Koskenlaskija-paprikasulatejuustoa
2 tl basilikaa
0,5 tl muskottipähkinäjauhetta
2-3 valkosipulinkynttä silputtuna
2-3 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
ruohosipulisilppua
Kiehauta lihaliemi ja lisää paloitellen juusto mukaan,anna kiehahtaa kunnes juusto on sulanut. Lisää mausteet basilika, muskotti ja valkosipulit. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja lisää keittoon. Keitä 5 minuuttia. Silppua ruohosipulia valmiin keittoannoksen pinnalle. Keiton seurana oli paahtoleipää.

***********
Kiitos MaijuS

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Olen jonkin aikaa sitten löytänyt tämän sinun ruokablogisi, joka on todella mahtava ja mielenkiintoisesti kirjoitettu. Kuvat ovat tosi hyviä ja selkeitä. Kauniit kattaukset ja astiat ovat vielä "piste iin päälle".
    Mekin olemme mieheni kanssa jo kahdestaan, lapset ovat jo lentäneet pesästä.
    Olemme vielä työelämässä, joten siksipä tämä sinun blogisi antaa todella hyviä vinkkejä meidän "ruokamenyyseemme" mm. työpäivän jälkeen. Sopivasti kahdelle mitoitettuna :)
    Leivonnaiset ja yleensä kaikki ohjeet ovat todella meikäläisen makuun, perusruokaa ja välillä vähän erikoisempaakin.

    Lapissa asuvana luin mielenkiinnolla poronkäristyksen ohjeen; ja se oli aivan oikein tehty :)
    Joulukuussa -08 sinulla on postaus kinkunrippeistä. Olit lukenut Kittilä-lehdestä kinkkujutun. Minua nyt kiinnostaa, että luetko Kittilä-lehteä yleensäkin vai oliko tuo vain sattumalta löydetty juttu?

    Jatkathan vain samaan malliin näitä ohjeita, sillä olet saanut minusta uskollisen lukijan, joka jopa toteuttaakin näitä.
    (Minulla ei ole omaa blogia.)

    Yst. terv. Eija

    VastaaPoista
  2. Eija,
    Kiitos mukanaolosta ja olen iloinen, että ohjeeni viehättävät ja johtavat kokkailuun.
    Kittilälehden selasin esiin sattumalta netistä. Hain kinkkuohjetta ja siellä näytti olevan mukava ohje.

    Ohjeita tulee päivittäin, lukuunottamatta joskus viikonloppuja, kun porukkaa on paljon koolla eikä silloin ole aikaa kuvaamiseen.

    Aurinkoista kevättä sinne pohjoiseen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.