tiistai 20. huhtikuuta 2010

Feta-taatelisalaatti ja Arleenan hätävara

Appelsiinipuun alla-bloginYaelian kirjoitti taatelien terveellisestä vaikutuksesta sydämmelle ja verisuonistolle. Pidän taateleista ja olen käyttänyt niitä ruuanlaitossa ja juustojen seurana sekä jälkiruuissa. Kaupoista saa tällä hetkellä aika hyvin meheviä taateleita pussitettuna tai irrallisena. Tänään ostin lähikaupastamme pienen taatelipussin. Vaikka taatelit ovat kuivattuja, ne ovat pehmeitä ja tuoreen meheviä. Ateriasalaatiksi valmistin feta-taatelisalaatin. Salaatin seuraksi vielä tsatsikin. Pengoin pakastinta ja sieltä löytyi sekä ranskanleipää että pullapitkoa. Innostuin tekemään niistä jälkiruuan, Pappilan hätävara oman inspiraationi mukaan ja nimesin sen Arleenan hätävaraksi.

Feta-taatelisalaatti

Huuhdeltua pehmeää salaattia revittynä, punasipulia suikaleina, kuorittua kurkkua viipaleina, mangoldia, luumutomaatteja puolitettuna. Ripaus neitsytoliiviöjyä ja sekoitus. Päälle feta-juustokuutioita ja taateleita pilkottuna. Lopuksi pinnalle salaattisiemeniä.
Tsatsiki
Kuori ja raasta kurkkua. Sekoita luomujogurttiin hunajaa, mustapippuria, suolaa ja murskattua valkosipulia. Lisää joukkoon kurkkuraaste. Sekoita ja anna vetäytyä muutama tunti. Sopii  salaatin seurana.

Arleenan hätävara
 Viipaloi pullapitko-ja ranskanleipäjämät. Voitele uunivuoka. Kasta pulla/leipäviipaleet omenamehuun upottaen. Lado viipaleita uunivuokaan. Levitä pinnalle hilloa. Minulla oli karviaismarjahilloa juuri sopivasti ja käytin purkin lopun tyhjäksi. Sujautin mukaan vielä tähteeksi jääneen jogurtti-vaniljakastikevaahdon. Lado päälle loput pulla/leipäviipaleista. Kuorin ja viipaloin  ison pehmeän päärynän ja ladoin viipaleet pinnalle. Ripottele pinnalle kanelia ja palmusokeria. Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia. Nauti vaniljakastike-jogurttivaahdon kera.

2 kommenttia:

  1. Taatelit sopivatkin kivasti salaatteihin,etenkin kun ovat pehmeitä:-) Arleenan hätävara näyttää herkulta!

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    Taatelit ovat salaatissa loistava aines ja varsinkin juuston seurana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.