sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Possun kassleria uunissa ja sen kastike

En voinut vastustaa lihatiskillä mehukkaan näköistä porsaan kassleria. Iso 1,5 kilon possupaisti kypsyi  tänään uunissa hitaasti kannellisessa uunipadassa. Kunnon maalaisruokaan kuului perunasose.  Alkuruuaksi  kepeä mozzarellasalaatti. Eikä enempää olisi enää jaksanutkaan.  Vettä ja punaviiniä ruokajuomaksi. No kahvi jälkkäriksi jonkun ajan kuluttua. Onneksi kasslerpaistia jäi vielä huomiselle päivällekin. Mutta se syödään vain salaatin kera.

Possun kasslerpaisti ja kastike

1,5 kg kasslerpaisti
paprikajauhetta
valkopippuria
ruususuolaa
oliiviöljyä
1 kokonainen valkosipuli
maustepippuria ehjänä
2 laakerinlehteä
pannun huuhdeliemi +vettä
4 rkl ohrakasta
Ota kassler huoneenlämpöön vähintään puoleksi tunniksi.  Mausta kassler joka puolelta paprikajauheella ja  valkopippurilla myllystä, mausteet saavat vetäytyä hetken. Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja ruskista kasslerin pinnat, lisää ruskistamisen jälkeen pinnalle suola. Nosta kassler uunipataan  Siivilöi pannun huuhdeliemi  pataan.  Kuori valkosipuli, muserra kynsiä hieman. Paahda niitä pannulla keskilämmöllä ja upota osa kasslerin sisään ja loput liemeen. Lisää pataan maustepippurit ja laakerinlehdet. Kypsennä kassleria  kannen alla  uunissa 150-asteessa. Valele välillä.  Työnnä lihaan paistomittari. Kun mittari osoittaa 75-78-astetta  ota paisti uunista ja kääri folioon odottamaan.
Siivilöi  paistoliemi pannulle, tarkista maku. Suurusta ohrakkaalla ( 4dl nestettä 4 rkl ohrakasta) ohjeen mukaan.  Viipaloi kassler. Soseuta perunat. Ruoka on valmista.

Alkusalaatti, jota voi nauttia myös kasslerin kera. Pehmeää salaattia, paljon kevätsipulin pilkottua vartta, oliiviöljy/balsamicokastike, ituja, kirsikkatomaatteja, rucolaa ja viipaloitua mozzarellaa.

2 kommenttia:

  1. Voi, tuon aterian tahtoisin itsekin syödä! Kunnon sunnuntaista talviruokaa parhaimmillaan.

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    Kiitos. Tervetuloa dyömään, vielä on jäljellä, vaikka salaatin ja leivän kera äsken syötiinkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.