perjantai 26. helmikuuta 2010

Blinit ja vorschmacktäyte

Tänä talvena en ole vielä tehnyt blinejä. Nyt asia korjaantui. Blinit ja jauhelihatäyte, hienommin sanottuna vorschmacktäyte, oli tänään vuorossa.

Blinit
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl tuorehiivaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
2 keltuaista
2 valkuaista
1 rkl voisulaa
1 tl juoksevaa hunajaa
2 dl kuumaa maitoa
Paistamiseen juoksevaa margariinia
Liota hiiva veteen.Sekoita joukkoon jauhot. Nostata taikinaa 2-3 tuntia. Lisää suola, keltuaiset, voisula, hunaja ja kuuma maito. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan. Paista ohukaispannussa rapeaksi miedohkolla lämmöllä. Tarjoa lämpimänä.
Vorschmacktäyte
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
400 g paistijauhelihaa nauta
1 rkl tomaattipyreetä
5 kpl anjovisfileitä
1 prk (120g) smetanaa
2 rkl kapriksia
rouhittua mustapippuria
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista, kunnes se on kypsää. Lisää tomaattipyree ja hienonnetut anjovisfileet. Kaada pannulle tilkka vettä ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää smetana ja pilkotut kaprikset. Mausta mustapippurilla  Sekoita ja pidä lämpimänä.
Tarjoa blinien ja täytteen seuraksi salaattia. Lisäsin salaattiin pehmeää mehukasta päärynää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.