torstai 4. helmikuuta 2010

Lämmin kasvissalaatti ja hedelmiä

Jokainen suomalainen tuottaa ruokajätettä 60 kg vuodessa, 300 000 000 kiloa me kaikki yhteensä. Se on aikamoinen hiilijalanjälki. Hiilijalanjälkeämme rasittaa ruoka 20% , asuminen 15%, liikenne 9%. Minä kun olen ajatellut, että autot ne vasta kuluttavatkin. Tämän uutisen kuulin sivukorvalla MTV3:n Studio 55 vieraalta Per Åker-Blomilta tänä aamuna. Pitipä tarkistaa jääkaapin sisältö ja eikös vain sieltä löytynyt tähteitä yhden aterian verran.  Hedelmien kohdalla olin jo ostaessani kasvattanut jalanjälkeä, ne olivat tulleet kaukaa. Tiedättehän mistä banaanit, appelsiinit ja viikunat tulevat. Omenat olivat suomalaisia. Lämmin salaattiateria sopi hyvin keskitalveen.

Lämmin kasvissalaatti jääkaapista löydetyistä kasviksista

savojinkaalta raastettuna
varsiselleriä pilkottuna
lanttua raastettuna
valkosipulinkynsiä murskattuna
suolaa, mustapippuria, paprikaa
edamjuuston jämäpala raastettuna
rypsiöljyä

Raasta, pilko ja murskaa raaka-aineet. Mausta ja kypsennä kasvikset rypsiöljyssä kasarissa al denteksi noin 5-8 minuuttia. Lisää juustoraaste loppuvaiheessa. Salaatin seuraksi tarjosin niinikään kaapista löytyneet kypsät punajuurilohkot.
Kasvissalaatin jälkiruuaksi sopi hyvällä omatunnolla nauttia valkohomejuustoa kuivattujen viikunoiden ja hedelmien kera..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.