Tänään juhlistin Runebergin päivää suomalaisella kalalla. Kauppahallissa oli taas hyvä kalatarjonta, valitsin siikafileet. Kasviksista tuli hyvä lisäke siialle.Kylmä jugurttipohjainen kastike maustoi kokonaisuuden hyvin.
Paistetut siikafileet, kylmä jugurttikastike ja kasvislisäke
siikafileitä syöjien lukumäärän mukaan
suolaa, valkopippuria
voita paistamiseen
Kastike
2 dl maustamatonta jogurttia (turkkilainen)
2 tl hunajasinappia
mustapippuria
ruususuolaa
ripaus sokeria
1/2 limen mehu
tilliä silppuna
Kasvislisäke
perunaa, porkkanaa, paprikaa ja punasipulia
suolaa, rypsiöljyä
Kuori perunat ja porkkanat. Kuutioi perunat reiluiksi paloiksi, leikkaa porkkana renkaiksi. Kypsennä ne suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Pese ja paloittele paprika, silppua punasipuli. Kuullota punasipulisilppu rypsiöljyssä 4 minuuttia, lisää paprikat ja jatka kuullottamista, ripauta joukkoon suolaa. Lisää joukkoon peruna- ja porkkanakuutiot ja anna kuullottua hetki. Jätä jälkilämpöön pannulle.
Ripottele siikafileille suolaa ja valkopippuria. Anna vetäytyä hetki huoneenlämmössä. Paista fileet voissa ensin nahkapuoli alaspäin ja käännä jatka paistamista, moin 2 minuuttia per puoli.
Sekoita kylmä kastike lisäämällä jugurttiin sekoittaen mausteet, sinappi ja limenmehu. Sekoita lopuksi silputtu tilli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.