keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Kinkku-perunavuoka

Tämä viikko on sujunut monenlaisen pikkupuuhastelun merkeissä, lähinnä sisustuspuolella. Ruuanlaitolle en ole paljonkaan ajatuksia uhrannut. En tänäänkään.
Nopeasti pilkoin perunat kiehumaan ja kuutioin kinkun, silppusin sipulit ja uuniin kypsymään. Yllätys olikin suussasulavaa. Itsekin ihastelin tätä mutu-tuntumalla tehtyä perunavuokaa.

Kinkku-perunavuoka


5-6 isohkoa perunaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
vajaa rasia kirsikkatomaatteja
paprikajauhetta
basilikaa kuivattua
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
ranskankermaa notkistettuna ruokakermalla

Kuori ja lohko perunat, keitä kypsiksi ja soseuta, lisää suola. Silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää pannulle kaikki mausteet paitsi suola, kypsennä seosta hetki. Lisää sipulit jatka kypsentämistä ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Anna seoksen kypsyä sekoittaen. Kuutioi kinkku ja lisää se pannulle hetkeksi. Kokoa vuoka kerroksittain perunasosetta, kinkkuseosta ja sileäksi sekoitettua ranskankermaa. Päällimmäinen kerros on perunasosetta.
PS. Jäi sanomatta, että työnnä vuoka 175-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Sitten on valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.