tiistai 16. helmikuuta 2010

Savukinkkupastaa ja rucolasalaattia

Sunnuntaina nopeaa ruokaa. Toteutin tämän viime sunnuntaina. Pasta on ruuista nopeimpia ja inspirointi on aina paikallaan. Niin nytkin. Rucolasalaatti sopii pastaruokien seuraksi hyvin.

Savukinkkupasta

300 g fusilli durumluomupastaa
120 g saunapalvikinkkua
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
aurinkokuivattua tomaattia
paprikajauhetta. mustapippuria
suolaa
öljyä
pastankeitinvettä, ruokakermaa

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kuutioi kinkku. Silppua sipulit. Kuullota sipuli öljytilkassa. Pilko aurinkokuivattu tomaatti ja lisää sipulien joukkoon. Mausta. Lisää pastankeitinvettä 4 rkl ja kermaa noin 1 dl. Kypsennä miedolla lämmöllä. Sekoita pasta kastikkeeseen. Raasta annokselle juustoa.

Rucolasalaatti
Revi rucola salaattilautaselle. Puolita joukkoon vihreitä kivettömiä oliiveja. Lohko mukaan tomaattia ja pilko mukaan persiljaa. Pirskottele päälle neitsytoliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.