sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Broileri-pappardellevuoka

Lasagnen asemasta käytin tänään pappardelleä eli leveää nauhapastaa. Se vastasi hieman lasagnea. Valmistus on hieman nopeampaa samoin uunissa vuoka viipyy vähemmän aikaa.  Rentoa maalaisruokaa parhaimmillaan.
Raikas paprikoiden siivittämä salaatti sopi hyvin lisäkkeeksi. Jälkiruuan, köyhien ritareiden,  valkoinen vaahto ei ole kermavaahtoa, vaan huomattavasti kevyempää eli vaniljakastike-jugurttivaahtoa. Se on pehmytjäätelön kevyempi ja kotoisampi versio.

Broileri-pappardellevuoka (4 annosta)

250 g  pappardelle-nauhapastaa
2 kpl broilerinfilettä suikaleina (naturel)
paprikajauhetta, suolaa
125 g herkkusieniä viipaleina
1 sipuli silputtuna
rypsiöljyä
mustapippuria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kasviskermaa
4 dl kanalientä (vesi+fondi)
puolikkaat punaista, vihreää ja keltaista paprikaa suikaleina
juustoraastetta

Kypsennä nauhapasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kaada voideltuun uunivuokaan.
Suikaloi broilerifileet ja kypsennä ne pannulla öljytilkassa, mausta paprikalla ja suolalla. Siirrä odottamaan.
Viipaloi herkkusienet ja kypsennä niitä öljyssä minuutin verran. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.. Lisää öljyä pannulle ja kuullota sipulisilppua hetki. Lisää jauhot sekoittaen. Lisää kanaliemi  ja kasviskerma.
Anna kiehua muutama minuutti miedolla lämmöllä.
Kaada paprikasuikaleet kylmään veteen kattilaan ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Valuta suikaleet ja lisää kastikkeeseen.  Sekoita puolet kastikkeesta uunivuokaan nauhapastalle. Sekoita broilerisuikaleet loppukastikkeeseen ja kaada uunivuokaan. Sirottele pinnalle juustoraastetta.
Laita vuoka 175-asteiseen uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi.
Sekoita vihreä salaatti ja paprikasuikaleet sekä öljykastike
Jälkiruuaksi kahvin kera köyhät ritarit mansikkahillolla ja vanilja-jugurttivaahdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.