lauantai 13. helmikuuta 2010

Mausteiset päärynät palmusokerissa

Huomenna on ystävänpäivä. Ennakoin jo tänään sitä jälkiruualla. Suklaata ei ollut, mutta sensijaan sydämmen muodossa päärynät mausteisessa palmusokerissa. Ystävyyttä lujitettiin  inkiväärillä, neilikalla, hunajalla, siirapilla ja terästettiin palmusokerilla. Lopuksi kaikki pumpuloitiin vaniljakastikepilvellä.

Mausteiset päärynät palmusokerisessa vaniljakastikepilvessä

Kuori päärynät, poista siemenkodat ja kannat. Lohko ja aseta uunivuokaan. Kaada vuokaan hieman vettä. Lorauta lohkoille juoksevaa hunajaa. Ripottele pinnalle jauhettua inkivääriä ja neilikkaa. Valuta päälle vaaleaa siirappia. Sirottele päärynöiden pinnalle reilusti palmusokeria. Kypsennä uunin keskitasossa 200-asteessa noin puolisen tuntia eli kunnes päärynät ovat pehmeitä.
Nostele pääryntä annoslautasille. Kiepauta mukaan syntynyt kastike. Vaahdota  vaniljakastike vaahdoksi ja nosta mukaan valkoisena pilvenä.

Hyvää ystävänpäivää.

Ps. Pääruokana oli sinapilla kuorrutettua kinkku-jauhelihamureketta ja lohkoperunoita. Postaan  tämän herkullisen murekeohjeen huomenna.

2 kommenttia:

  1. hauskoja ilmauksia nuo lujittamiset ja pumpuloinnit :)

    VastaaPoista
  2. Poikkeavia verbejä on mukava käyttää ne saavat mielikuvia liikkeelle ja mahdollisesti inspiroivat omaan luovuuteen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.