torstai 11. helmikuuta 2010

Broileripastasalaatti

Jokunen aika sitten olin ostanut kaappiin jyväpastaa. Onkohan tuo oikea nimitys. Se on tekstin mukaan  100%:sti durumvehnää ja vettä, kreikkalainen tuote. Paketissa on tasan vain nämä sanat suomeksi. Kaikki muu on kreikkaa. Mitähän EU-määräykset sanovat muista runsaista tuotteen teksteistä, jota ei kreikkaa ymmärtämätön osaa lukea. Olin ostaessani ajatellut käyttää pastaa lähinnä salaatteihin. Tietysti sitä voi käyttää lisäkkeenä myös.

Broileripastasalaatti

2 dl jyväpastaa
vettä +kasvisfondi
kynnen verran valkosipulimurskaa
broilerinrintafilee, kypsä tulisesti maustettu
iso porkkana raasteena
100 g herneitä pakaste
mustapippuria,  persiljaa

oliiviöljyä

Keitä jyväpasta kasvisfondilla maustetussa vedessä - noin 10 minuuttia. Purista kypsymisen loppuvaiheessa joukkoon valkosipulimurskaa.Valuta pasta. Leivitä öljyllä sipaistu broilerinrintafilee maissiryyneissä, jossa mausteina paprikaa, chiliä, suolaa. Kypsennä pannulla. Leikkaa filee jäähtyneenä paloiksi.   Raasta kuorittu porkkana ja kypsennä pakasteherneet vesitilkassa.  Kokoa salaatti yhdistämällä kaikki ainekset. Mausta mustapippurilla. Pirskota ripaus oliiviöljyä mukaan. Nauti salaatti crustaleivän kera.

3 kommenttia:

  1. Toi jyväpasta on ilmeisesti siis sitä Orzo-pastaa? Muistelen, että jossain Jamien kirjassa olen nähnyt jonkun ohjeen missä tuota käytetään mutta en ole nähnyt sitä myytävän Suomessa (ainakaan perusmarketeissa). Olisi kiva kokeilla, mistäköhän orzoa voisi ostaa? :)

    VastaaPoista
  2. Tytär,
    Juu sitä se onkin. Ostin isosta K-ryhmän city-marketista.
    Luulisin, että isoissa marketeissa löytyy.
    Sopii tosiaan salaattiin hyvin tai lisäkepastana.

    VastaaPoista
  3. Ok, täytyy käydä katsomassa jos sitä löytyisi, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.