tiistai 23. kesäkuuta 2009

Sillikaviaari

Keskikesällä uudet perunat ovat odotettuja herkkuja, mutta syksyllä on toisin. Silloin perunoiden kumppaniksi voi pyöräyttää monenlaista lisuketta ja kastiketta. Uusien perunoiden kohdalla kaikki ei käy, pitää miettiä mitä niiden kera yhdistää. Perinteisistä perinteisin on voisulakastike, mutta eipä sitäkään monta viikkoa peräjälkeen halua yhdistellä. Polkkapossu oli tehnyt niin hyvää sillikaviaaria, että sitä oli pakko kokeilla. Enkä pettynyt. Tämä kaviaari sopii kalapöytiin ilman uusia perunoitakin. Mutta nyt se on hyvää näin.

Sillikaviaari

200 gr creme fraichea
1 dl ruualaittojogurttia (Bulgarian)
2 keitettyä kananmunaa silputtuna
1 prk anjovisfilettä silputtuna
1 rkl tilliä pilkottuna
1 kevätsipuli + varret pilkottuna
sopivasti sitruunamehua
" dijon sinappia
" sokeria



Sekoita aineet. Anna maustua 1 tunti. Keitä uudet perunat ja nauti. Tomaattilohkoja lisäsin
mukaan lautaselle ikäänkuin salaatiksi.

4 kommenttia:

  1. Voih, kuulostaa hyvältä. Juhannuksena koitettiin mökillä googlettaa kännykällä tämäntyyppistä sillikaviaari-ohjetta, kun ulkoa ei muistanut ja tuollaista olisi halunnut syödä.. harmi kun ei juhannukseksi ehtinyt tämä mutta aion kesällä koittaa kyllä ;)

    VastaaPoista
  2. Risulinna,
    Tämä on tod hyvää. Kokeile.

    VastaaPoista
  3. Unohdin muuten ohjeesta raastetun omenan, mutta hyvä jos meni tuollaisena.

    VastaaPoista
  4. Polkkapossu,
    En huomannut mitään puuttuvan, mutta lisään seuraavalla kerralla.
    Oli tosi hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.