perjantai 12. kesäkuuta 2009

Porkkana-appelsiinikeitto

Kevyt keitto oli tänään vuorossa. Ajattelin yhdistää keittoon appelsiineja. Niitä oli muutama, joten sain ne käytettyä hyödyllisesti. Porkkanakeittoja olen tehnyt useasti, mutta tämä on uusi versio. Appelsiinia ja kookosmaitoa en ole keitoissa aikaisemmin käyttänyt.

Porkkana-appelsiinikeitto

400 g porkkanoita
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
voita tai öljyä
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk kookosmaitoa (400g)
2 pienen appelsiinin mehu
mustapippuria, currya, inkivääriä

Pilko sipulit ja kuoritut porkkanat. Sulata voi kasarissa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua kypsäksi. Soseuta. Lisää kookosmaito ja appelsiinin mehu. Mausta ja kuumenna. Tarkista maku. Nauti paahdetun leivän kera.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaakin tosi raikkaalta ja hyvältä keitolta!

    VastaaPoista
  2. Me pidettiin keitosta tosi paljon. Voimakasta ja raikasta.

    VastaaPoista
  3. Tätä teimme tiistaiseksi lounaaksi. Aivan ihanaa paahdetun ruisleivän kanssa. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Kiitos anonyymi käynnistäsi täällä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.