perjantai 5. kesäkuuta 2009

Lohta, kikhernesalaattia ja tomaattiriisiä

Nyt oli tämän viikon toinen kalapäivä. Valitsin lohta. Kaapissa oli kikhernepurkki, joten päätin käyttää sen pois ennen vanhenemista. Kaapissa oli myös purkki paahdettuja paprikoita. Ne sopivat salaattiin myös.

Lohi ja kikhernesalaatti

600 g merilohifilettä
rypsiöljyä
paprikaa jauheena
mustapippuria
suolaa
-
1 punasipuli
1 paahdettu säilötty paprika
1 prk kikherneitä
2 tl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunakuorta
suolaa ja mustapippuria


Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kolmeen osaan. Paista kevyesti pannulla öljyssä ja mausta.
Siirrä uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa n 12 minuuttia.
Huuhdo ja valuta kikherneet. Silppua punasipuli, kuutioi paprikat. Sekoita. Purista päälle sitruunamehua ja raasta kuorta. Mausta. Sekaan voi silputa reippaasti persiljaa, se jäi minulta nyt pois.

Tomaattiriisi

7 dl vettä
suolaa
2 dl basmatiriisiä
1 tl oliiviöljyä
2 tl tomaattipyrettä
2 luumutomaattia
1 dl kevätsipulia
suolaa ja pippuria

Keitä riisi kypsäksi n 12 minuuttia. Valuta. Lohko kuutioiksi kuoritut luumutomaatit. Huuhtele ja pilko kevätsipuli. Sekoita oliiviöljy ja tomaattipyree. Lisää kaikki em ja mausteet riisiin. Sekoita ja lämmitä hetki.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.