lauantai 27. kesäkuuta 2009

Possupihvi pippurikastikkeella

Ehdotin, että tänään mentäisiin ulos syömään. Siis ei omalle terassille, vaan ravintolan terassille, jonne muiden tekemää ruokaa saa maksua vastaan. Ehdotukseni ei tuottanut tulosta. Oliko se kohteliaisuus, kun kotona saa yhtä hyvää edullisemmin. Niinpä Kauppahallista hän osti possun ulkofilepihvit. Huomenna on matkalle lähtö, joten jääkaappiin ei saa jättää mitään. Niinpä vihanneksia, kuten salaatteja ei nyt osteltu. Mutta syntyihän se salaattikin, kun napsaisin vähän reilummalla kädellä yrttilaatikossa. Tällaista jälkeä syntyi.

Possupihvi pippurikastikkeella

Ulkofileepihvejä valmiiksi nuijittuna, suolaa, mustapippuria ja öljyä. Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Pippuroi ja suolaa pihvit. Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvit kypsiksi. Minulla on lieden levyn asteikko 1-9, ja paistoin pihvit asennossa 7. Pihvit saavat olla kypsät, kuten possunlihaan kuuluu.






Kastike

Nosta pihvit pannulta ja lisää vettä. Huuhtele pannu ja siivilöi huuhdeliemi ja kaada takaisin pannulle. Lisää kermaa ja dijonsinappia. Kun seos kiehahtaa, vähennä lämpöä ja hauduttele hetki, suurusta maizenalla ja mausta mustapippurilla ja lisää suola sopivaksi. Nosta pihvit pannulle. Hauduta kastike tumman toffeen väriseksi.

Yrttinen salaatti

Revi salaatinlehtiä salaattilautaselle. Pilko salaatille runsaasti kesäsipulia. Kuori kurkku ja viipaloi se mukaan. Lisää pilkottua (ei hienonnettuna) persiljaa runsain mitoin salaatille, samoin timjamia. Ripottele joukkoon sokeria ja suolaa. Viipaloi tomaatit ja mausta ne sokerilla ja mustapippurilla. Asetin tomaatit salaatin "terälehdiksi". Pirskota salaatille neitsytoliiviöljyä.

Persiljaa oli salaatissa runsaasti ja sen ansiosta salaatti oli erinomaista pihvin seurassa.
Lisukkeena keitetyt Timo-perunat. Juomana täyteläinen chileläinen punaviini Serenata.

3 kommenttia:

  1. Great article! We will be linking to this particularly great article on our
    website. Keep up the great writing.

    Also visit my web page - クロエ店舗

    VastaaPoista
  2. What's Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has aided me out loads. I'm hoping
    to contribute & help other users like its aided me. Good job.



    Also visit my homepage; クロエ財布

    VastaaPoista
  3. Appreciate the recommendation. Let me try it out.


    Feel free to surf to my web page - ルブタン靴

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.