maanantai 15. kesäkuuta 2009

Broilerifileet kasvispedillä

Broilerin fileepihvit kypsyivät mehukkaiksi uunissa kasvispedillä Samalla haudutin myös fenkolin. Mehukasta maalaisruokaa, joka onnistuu aina. Pääruuan jälkeen sopi tuhti jälkiruoka kauraomenapaistos. Tämä jälkkäri on muodostunut ainakin meillä perinneklassikoksi. Kiitos Myllyn Paras-kaurahiutalepussin. Sen kyljessä on ohje.

Broilerifileet kasvispedillä

3 broilerinfilettä
mustapippuria, currya,
paprikajauhetta, suolaa
öljyä - voita
nippu kevätsipulia
1-2 valkosipulinkynttä
2-3 paprikaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 ps pakasteherneitä tai tuoreita
kasvislientä




Pyyhi broilerinfileet ja levitä mausteet molemmin puolin. Ruskista broilerifileet öljyssä. Nosta ne sivuun kasarista. Jatka samassa kasarissa, lisää sinne voi. Leikkaa kevätsipulinpäät ehjinä ja suikaloi varret. Silppua valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki kasarissa, lisää tarvittaessa voita. Lisää joukkoon paloitellut paprikat, jatka kuullottamista hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauho. Lisää (pakaste)herneet ja kasvislientä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Nosta kasvisten päälle fileet. Kypsennä ruoka kasarissa uunissa 220-asteessa 20 minuuttia.

Haudutettu fenkoli
fenkoli
voita
valkosipulinkynsi silputtuna
kasvislientä
suolaa, mustapippuria
Poista fenkolista vahingoittuneet pintaosat, leikkaa yläosaa ja alaosan kanta pois. Viipaloi fenkoli pystysuoraan. Laita fenkoli vuokaan ja lisää muut ainekset. Peitä fenkolit kastelulla leivinpaperilla. Kypsennä uunissa 220 asteessa 20 minuuttia.
Kauraomenapaistos vaniljakastikkeella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.