sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Possun sisäfilettä ja haudutettua varhaiskaalta

Possunlihan seuraksi sopii vähemmän hiilareita sisältävänä varhaiskaali oikein hyvin. Varhaiskaali on hyvää ja sitä saa rajoitetun ajan eli juuri nyt. Niinpä valitsin varhaiskaalin. Lisäksi sekoitin vielä vihreän perinteisen salaatin. Kevätsipulia saa myös juuri nyt ja se sopi salaattiin.

Possunsisäfilee

1 filee
dijonsinappia
mustapippuria ja suolaa
voita

Poista fileestä kalvot. Vedä pintaan pari viiltoa pitkittäin ja hiero fileeseen sinappia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ruskista filee molemmin puolin pannulla. Nosta filee uunivuokaan ja loppukypsennä 150-asteessa uunin keskitasolla. Siivilöi vesitilkalla pannulta liemi mukaan vuokaan. Voit mitata kypsyyden paistomittarilla. Kypsennysaika on n 20 minuuttia.
Kääri filee folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Haudutettu varhaiskaali

1 varhaiskaali
2 rkl voita
suolaa
meiramia
basilikaa
vaaleaa siirappia
Sulata voi kattilassa ja lisää kaalisuikaleet. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää kypsennyksen puolivälissä mausteet ja siirappi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.