lauantai 13. kesäkuuta 2009

Lohi voissa paistaen ja tzatzikikastike

Merilohen viipaloin ja kypsenin pannulla voissa paistaen. Ajattelin, että upotetaanhan lohta kermaankin. Kelpo nokareissa voita ei ole yhtään enemmän kaloreita kuin kermassa. Taas muistin Antti Heikkilää ja lohkaisin voita pannulle. Kastikkeena oli kylmä tzatzikikastike.

Lohi ja sen kastike
pala merilohta (syöjämäärän mukaan)
sitruunamehua
mustapippuria, suolaa
voita
Leikkaa lohifilee sopiviksi viipaleiksi. Mausta lihapuolelta sitruunamehulla mustapippurilla ja suolalla. Sulata pannulla voi hiljaiseksi. Nosta lohiviipaleet nahkapuoli alaspäin pannulle. Paista muutamia minuutteja, kunnes nahka näyttää kauniin ruskealta. Käännä viipaleet ja paista edelleen muutamia minuutteja. Ripota nahkapuolelle hieman suolaa. Kään levy hyvin miedolle ja anna lohiviipaleiden jälkikypsyä tai pysyä lämpimänä tarjoiluhetkeen saakka.


Tzatzikikastike
2 dl tzatzikijogurttia
1/2 kurkku
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa, sokeria
mustapippuria
Kuori ja raasta kurkku. Valuta neste pois. Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää kurkku ja valkosipuli jogurttiin. Mausta ja sekoita kastike. Maista ja tarjoa lohen kera.

Lohen seuraksi sopi tällä kertaa keitetty riisi ja herneet. Lisäsin loppuvaiheessa pakasteherneet riisin päälle kypsymään.

Mansikoita ja keltaista kiiwiä appelsiinimehussa oli jälkiruokana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.