maanantai 22. kesäkuuta 2009

Appelsiini-voisilmäpullat

Juhannuspäivänä leivoin voisilmäpullia. Ensin ajattelin niitä Anna-Leena Härkösen ohjeen mukaan ja ostin mantelijauhonkin, mutta sitten löysin Kodin Kuvalehden Sitrus-voisilmäpulla-ohjeen. Se vaikutti hieman kevyemmältä versiolta. Ilman kananmunaa kuvittelin pullien olevan pehmeitä ja maistuvia untuvapullia. Ja sitä ne olivatkin pehmeitä ja suussasulavan hyviä. Pullat ovat vastaleivottuina parhaita. Koska en löytänyt sitruunatuorejuustoa, ostin appelsiinituorejuustoa. Se saattoi olla parempi vaihtoehto. Ainakin appelsiini maistui sopivasti pullissa.

Appelsiini-voisilmäpullat (24 pullaa)

5 dl maitoa
2-3 tl suolaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa
100 g appelsiinituorejuustoa
12-13 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita (margariinia)
Täyteseos
50 g voita
100 g appelsiinituorejuustoa
1/2 dl sokeria
Voiteluun munaa


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota maitoon suola, sokeri ja hiiva. Lisää tuorejuusto.
Alusta joukkoon jauhot vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla.
Jaa taikina kahtia. Pyöritä paloista paksut tangot. Jaa taikinapaloiksi ja pyöritä pulliksi.
Kohota liinan alla 20 minuuttia.
Vatkaa muna rikki lasissa ja voitele pullat.
Sekoita voi, tuorejuusto ja sokeri notkeaksi tahnaksi. Kasta sormi jauhoihin ja paina syvennys kohonneen pullan päälle. Nosta täytettä koloon. Ripottele päälle sokeria.
Paista pullia 225-asteessa keskitasolla 10-12 minuuttia. Älä paista pullia liian ruskeiksi, ne kuivuvat. Pullat saavat jäädä kosteiksi.
Seuraavalla kerralla raastan täytteen joukkoon hieman appelsiinikuorta.

12 kommenttia:

  1. Melkein kuola valuu näppäimistölle kun on niin herkullisen näköisiä pullia!

    VastaaPoista
  2. Näitähän pitää kokeilla myös.
    Olen nyt kahdesti peräkkäin tehnyt niitä Anna-Leenan pullia. Niistä tulee oikein pehmeitä.
    Mutta tämä appelsiini kuullostaa myös raikkaalta!

    VastaaPoista
  3. Kaisa,
    Nämä ovat kyllä pullista parhaimpia.

    Sooloilija,
    Minäkin aion kokeilla vielä niitä Anna-Leena pullia jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  4. Mukava vivahde varmasti tuo appelsiini..ja niitä tavallisia onkin tullut syötyä ihan tarpeeksi.
    Hyvältä näyttää nuo sinun pullasi.

    VastaaPoista
  5. Oi kun vaikuttavat herkullisilta! Minä en (tietääkseni) oikein osaa leipoa pullia, mutta ehkäpä sekin on opeteltavissa oleva taito. Täytyy varmaan kokeilla tätä appelsiinista ohjetta joskus, kiitos vinkistä. : )

    VastaaPoista
  6. Risulinna,
    Luulisin, että on parempi kuin sitruunan - ainakin näissä pullissa

    Canelia,
    Minäkään en ole hyvä pullan- pyörittäjä, mutta silti pyöritän mutta vain joskus

    VastaaPoista
  7. Parantumattomana pullahiirenä minun täytyy kopioida tuo ohje ja kokeilla sitä, kesällä kun vieraita on harva se viikonloppu.
    Näyttää tosi herkulliselta!

    VastaaPoista
  8. katriina,
    sitä se todella on pehmeää ja herkullista. Mutta syötävä leipomispäivänä. Yön yli mentäessä ei enää niin pehmeää. Tai laita pakasteeseen ennen nukkumaanmenoa, säilyvät paremmin, jos niitä jää.

    VastaaPoista
  9. Tein pullat nyt sunnuntaina ja maku oli hyvä! Raastoin täytteeseen yhden appelsiinin kuoren eikä se ollut yhtään liikaa. Puolet jauhoista vaihdoin kokojyvävehnäksi.

    Kiitos tästä ohjeesta! Enkä kerro, montako söin...

    VastaaPoista
  10. Onpa herkullisen näköisiä pullia! Nam! Kunhan helteet hellittää, niin tarvii varmaankin viettää hetki aikaa hellan ääressä ja paistaa muutama pellillinen...

    VastaaPoista
  11. katriina,
    Arvaan kyllä montako söit, mutta ei haittaa jos kesken loppuivat. Kohta leivotaan lisää ja vähän enemmän laitan appelsiiniraastetta minäkin.
    Oli ne niin hyviä.

    Meku,
    No nyt hellitti helteet hetkeksi, äsken satoi.

    VastaaPoista
  12. Tämäpä oli sopiva ohje minulle kun tykkään tuosta appelsiinijuustosta. Laitan sitä broilerin rinnuksille uuniin ja sitä menee vain vähän ja loput menee haaskuun kun en ole keksinyt sille muuta käyttöä. Viimeksi pakastin loput juustosta.
    Pullat näyttävät herkullisilta. Nam.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.