
Appelsiini-voisilmäpullat (24 pullaa)

2-3 tl suolaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa
100 g appelsiinituorejuustoa
12-13 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita (margariinia)
Täyteseos
50 g voita
100 g appelsiinituorejuustoa
1/2 dl sokeria
Voiteluun munaa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota maitoon suola, sokeri ja hiiva. Lisää tuorejuusto.
Alusta joukkoon jauhot vähän kerrallaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla.
Jaa taikina kahtia. Pyöritä paloista paksut tangot. Jaa taikinapaloiksi ja pyöritä pulliksi.
Kohota liinan alla 20 minuuttia.
Vatkaa muna rikki lasissa ja voitele pullat.
Sekoita voi, tuorejuusto ja sokeri notkeaksi tahnaksi. Kasta sormi jauhoihin ja paina syvennys kohonneen pullan päälle. Nosta täytettä koloon. Ripottele päälle sokeria.
Paista pullia 225-asteessa keskitasolla 10-12 minuuttia. Älä paista pullia liian ruskeiksi, ne kuivuvat. Pullat saavat jäädä kosteiksi.
Seuraavalla kerralla raastan täytteen joukkoon hieman appelsiinikuorta.
Melkein kuola valuu näppäimistölle kun on niin herkullisen näköisiä pullia!
VastaaPoistaNäitähän pitää kokeilla myös.
VastaaPoistaOlen nyt kahdesti peräkkäin tehnyt niitä Anna-Leenan pullia. Niistä tulee oikein pehmeitä.
Mutta tämä appelsiini kuullostaa myös raikkaalta!
Kaisa,
VastaaPoistaNämä ovat kyllä pullista parhaimpia.
Sooloilija,
Minäkin aion kokeilla vielä niitä Anna-Leena pullia jossain vaiheessa.
Mukava vivahde varmasti tuo appelsiini..ja niitä tavallisia onkin tullut syötyä ihan tarpeeksi.
VastaaPoistaHyvältä näyttää nuo sinun pullasi.
Oi kun vaikuttavat herkullisilta! Minä en (tietääkseni) oikein osaa leipoa pullia, mutta ehkäpä sekin on opeteltavissa oleva taito. Täytyy varmaan kokeilla tätä appelsiinista ohjetta joskus, kiitos vinkistä. : )
VastaaPoistaRisulinna,
VastaaPoistaLuulisin, että on parempi kuin sitruunan - ainakin näissä pullissa
Canelia,
Minäkään en ole hyvä pullan- pyörittäjä, mutta silti pyöritän mutta vain joskus
Parantumattomana pullahiirenä minun täytyy kopioida tuo ohje ja kokeilla sitä, kesällä kun vieraita on harva se viikonloppu.
VastaaPoistaNäyttää tosi herkulliselta!
katriina,
VastaaPoistasitä se todella on pehmeää ja herkullista. Mutta syötävä leipomispäivänä. Yön yli mentäessä ei enää niin pehmeää. Tai laita pakasteeseen ennen nukkumaanmenoa, säilyvät paremmin, jos niitä jää.
Tein pullat nyt sunnuntaina ja maku oli hyvä! Raastoin täytteeseen yhden appelsiinin kuoren eikä se ollut yhtään liikaa. Puolet jauhoista vaihdoin kokojyvävehnäksi.
VastaaPoistaKiitos tästä ohjeesta! Enkä kerro, montako söin...
Onpa herkullisen näköisiä pullia! Nam! Kunhan helteet hellittää, niin tarvii varmaankin viettää hetki aikaa hellan ääressä ja paistaa muutama pellillinen...
VastaaPoistakatriina,
VastaaPoistaArvaan kyllä montako söit, mutta ei haittaa jos kesken loppuivat. Kohta leivotaan lisää ja vähän enemmän laitan appelsiiniraastetta minäkin.
Oli ne niin hyviä.
Meku,
No nyt hellitti helteet hetkeksi, äsken satoi.
Tämäpä oli sopiva ohje minulle kun tykkään tuosta appelsiinijuustosta. Laitan sitä broilerin rinnuksille uuniin ja sitä menee vain vähän ja loput menee haaskuun kun en ole keksinyt sille muuta käyttöä. Viimeksi pakastin loput juustosta.
VastaaPoistaPullat näyttävät herkullisilta. Nam.