torstai 4. kesäkuuta 2009

Silakkapihvit varhaiskaalisalaatilla

Kalaa pitäisi syödä asiantuntijoiden mukaan kaksi kertaa viikossa. Tänään täyttyi vasta viikon ensimmäinen kala-ateria. Ruokavalion pitäisi sisältää hiilihydraatteja ja tärkkelystä maltillisesti. Nehän nostavat verensokeria ja saattavat olla sysäyksenä diabetekseen. Uskon tässä kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri Antti Heikkilää. Peruna sisältää tärkkelystä, se voidaan korvata esimerkiksi juureksilla ja vihanneksilla. Tänään ateriaan en yhdistänyt perunaa, vaan varhaiskaalisalaatin.

Silakkapihvit
silakkafileitä
suolaa, valkopippuria
ruisjauhoja
voita
Lisää ruisjauhoihin suola ja valkopippuri. Kasta silakkafileen nahkapuoli ruisjauhoihin. Aseta jauhotetut fileet vastakkain ja paista voissa pannulla pihveiksi. Yksinkertaista ja hyvää.

Varhaiskaalisalaatti
Varhaiskaalta, omenaa, kurkkua, kevätsipulia, viinirypäleitä, ripaus öljyä ja sokeria.

Suikaloi kaali, kuori ja viipaloi omenat, viipaloi kurkku, silppua kevätsipuli, pese viinirypäleet. Sekoita kaikki ainekset ja lisää joukkoon ripaukset rypsiöljyä ja sokeria.
Kastike, kevyt kermaviiliä, mustapippuria, suolaa, sokeria, dijon sinappia. Sekoita ainekset ja tarjoa kastike erikseen salaatille.

4 kommenttia:

 1. ihana annos! minäkin olen toteuttanut itseni kohdalla vähähiilihydraatista ruokavaliota, mutta en siis mitenkään orjallisesti. Olo on parempi ja pirteämpi!

  silakkapihvit on melkeinpä parasta mitä kalasta saa - nam!

  VastaaPoista
 2. Sama täällä, en myöskään orjallisesti, mutta aina kun sopii kuvioon niin hiilareita mahd vähän.

  Meillä tykätään myös yksinkertaisista silakkapihveistä.

  VastaaPoista
 3. Joskus olin erittäin tarkkakin noiden hiilarien rajoittamisen kanssa mutta nykyään täysjyväpasta on suht säännöllisesti käytössä meidän keittiössä.. peruna hyvin harvoin..(eilen tosin tein..) kyllä minäkin Heikkilän ohjeilla voisin elellä. Mitä vähemmän hiilaria, sen paremmin nälkä pysyy kurissa ja mieliala korkealla.

  Hyvännäköisiä silakkapihvejä, en ole koskaan tehnyt itse mutta muiden tekemänä on kyllä herkkua!

  VastaaPoista
 4. Risulinna,
  Minä haluaisin päästä hiilareista minimiin. Nyt on siihen hyvä mahdollisuus, kun salaatteja , kasviksia ja juureksia on hyvin tarjolla.
  Pitää vain muistaa noudattaa ja kehitellä esim lihan kanssa jotain muuta kuin perunoita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.