torstai 25. kesäkuuta 2009

Kesäruokaa ja omena-riisivanukasta

Suomalaisten tyypillinen kesäruoka on grillattu makkara. Pitäähän sitä muutaman kerran kesällä syödä meilläkin. Camping-makkarat grillautuivat
nopeasti uunissa. Sillä aikaa syntyi salaatti, se perinteisen arkinen. Kesäsipulit ovat nyt makean hyviä. Salaatissa nekin, jotka hieman välttelevät sipulia, voivat syödä näitä sipulirenkaita ilman ennakkoluuloja.

Kesän auringosta pitää nyt nauttia. Pöydän kattaminen pihalle tai terassille saa ruuankin maistumaan tavallista paremmalta. Makkaran kera ruokajuomana melkein ehdoton on olut.







Vesihauteessa uunissa kypsytettyä riisipuuroa oli jääkaapissa sopivasti jäljellä. Kesällä ei tuhlata aikaa keittiössä. Jälkiruoka syntyi käden käänteessä.
Vispasin Flora-vaniljakastiketta desin verran vaahdoksi ja sekoitin käännellen kylmään riisipuuroon. Vaniljavanukas siitä tuli. Kuorin omenoita. Lohkoin ne ohuksi siivuiksi vuuan pohjlle. Ripottelin pinnalle kanelia, vaniljasokeria ja intiaanisokeria. Lopuksi pirskottelin sitruunamehua.
Kypsennys uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Omenalohkoja ja riisivaniljavanukasta, se sopii kesään.

3 kommenttia:

  1. Ihanan kesäinen tunnelma noissa kuvissa! Tällä viikolla onkin saatu nauttia aivan mahtavista suvisäistä, toivottavasti sama linja jatkuu vielä pitkään.

    Tuo omena-riisivanukas sopisi takuulla hyvin jälkkäriksi myös sitten syksymmällä, kun koittaa omppuaika. Tai miksipä ei talviherkuksi - minulle tulee riisipuurosta aina välittömästi joulu mieleen. : )

    VastaaPoista
  2. Canelia,
    Kiitos. Makkara taas sopii kesään.

    Riisipuuroa on meillä "pakko" hauduttaa uunissa silloin tällöin ja jämistä saa esimerkiksi tätä.

    VastaaPoista
  3. Niin mustakin on niin kesainen tunnelma kuvissa. Tekee niin mieli grillimakkaraa, voi etta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.