sunnuntai 17. elokuuta 2008

Punajuurta uunissa ja omena-vadelmaa

Punajuuren aika oli taas tänään. Tein siitä uunivuokaa aivan uudella ohjeella, jonka olin löytänyt netistä. Tapani mukaan mukailin ohjeen hieman kevyemmäksi. En suinkaan käyttänyt 3 dl kermaa, korvasin sen maidolla ja pienellä tilkalla kermaa.

Punajuurivuoka

500 g punajuuria
3 kpl kesäsipulia
rypsiöljyä
120 g sinihomejuustoa murusina
1 tlk ananasmurskaa (227g)
2 kpl kananmunaa
3 dl maitoa joukossa tilkka kermaa
1 tl hienoa merisuolaa
1 tl mustapippuria
1 tl muskottipähkinää
Keitä punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta ne. Hienonna sipulit ja hauduta ne öljytilkassa pehmeiksi. Lisää punajuurisoseen joukkoon. Lisää jäähtyneen soseen joukkoon sinihomejuusto muruina ja ananasmurska. Vatkaa munat ja maito. Lisää seokseen ja mausta se. Sekoita.
Kaada massa uunivuokaan. Kypsennä 150 asteessa noin 1,5-2 tuntia.

Tarjoa punajuurivuokaa raikkaan salaatin kera. Sinihomejuusto ja punajuuri ovat loistava yhdistelmä. Kun näitä kahta on yhdessä, voin myöntää, että lopputulos on herkullinen.

Jälkiruuaksi valmistui hetkessä Omenakiekot vadelmilla.

Kuori omenat ja poista omenaporalla siemenkota. Leikkaa omenat kiekoiksi ja paahda rasvattomalla pannulla kypsiksi. Kun käännät omenakiekot lisää pinnalle reilusti kanelia.
Nosta kiekot jälkiruokalautasille. Ripottele pinnalle vadelmia. Makeuta vadelmat vaniljasokeriripauksella. Sekoita kastikkeeksi hiukan ranskankermaa ja paksua maustamatonta jogurttia, mausta vaniljasokerilla.

2 kommenttia:

  1. Herkullinen punajuuriresepti, täytyy pistää muistiin.Ennen en lainkaan välittänyt punajuureista, mutta viime aikoina minulle on tullut niihin oikein himo!

    VastaaPoista
  2. yaelian,
    samat sanat nyt kun olen punajuurta valmistanut ruuaksi, niin maku kummasti jättää mieleen sen ja sitä tulee nyt laitettua usein

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.