lauantai 2. elokuuta 2008

Herkkusienipasta

Ostin herkkusieniä, niitä jumboja. Ajattelin, että kyllä niistä jotain tulee keksittyä. Helpoin tapa välttyä mietiskelyltä on valita pasta. Ajattelin käyttää myös sinihomejuustoa, mutta sen yhdistäminen herkkusieniin ei kuulostanut oikein houkuttelevalta. Joten yksinkertaisesti vain syntyi Herkkusienipasta.

Keitä fusillipasta ohjeen mukaan. Käytin suolana gourmet-suolaa, se mielestäni "maistuu" hyvältä ja varsinkin pastassa.
Herkkusienet paloitellaan ja kesäsipuli silputaan. Kuumenna pannulla voi/rypisiöljy ja lisää sipuli,
kuullota muutama minuutti. Lisää herkkusienet ja kuullota niitä pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Lisää joukkoon suikaloitua punaista paprikaa, yrttisuolaa ja mustapippuria. Anna paprikan ja mausteiden kypsyä hetken aikaa. Kaada joukkoon hiukan kermaa ja jätä kastike odottamaan. Kaada pastavesi pois ja sekoita kastike pastan joukkoon.

Sekoita pastan seuraksi rapea salaatti, johon lohkot tomaatteja ja muutama mansikkakin sopii. Mausta yrttisuolalla ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Kepeä salaatti ja pasta olivat hyvä yhdistelmä. Ruokajuomana puolikuiva kylmä valkoviini.

3 kommenttia:

  1. Herkkusieni on aines, jota meillä käytetään tosi paljon, valkosipulin ohella. Jumbot ovat hyviä, mutta myös pienet tuoreet ovat mainioita. Sinun pastaohjeesi kuulosti taas mainiolta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tytti. Mukava kun saa kommentteja, tietää, että joku täällä lukee ja käy.

    VastaaPoista
  3. Harmi, että kommentti tulee näin myöhässä, mutta yhtä suuri harmi on, ettet yhdistänyt sinihomejuustoa herkkusieniin. Aivan loistava yhdistelmä pastassa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.