maanantai 18. elokuuta 2008

Filettä ja mangoa

Pitemmittä puheitta aloitan ruuantekemisen. Launataina jäi sinappibroilerin erittäin hyvä haudutusliemi. Se piti käyttää tänään. Parhaiten se sopii broilerille, joten filee ohutleike maustamaton oli tämän päiväinen ostos.

Broilerin ohutfilettä sinappikastikkeessa

Hetken huoneenlämmössä olleet ohutleikkeet kieritellään korppujauhomausteseoksessa, jossa on jauhettuna chiliä, kurkumaa, mustapippuria ja suolaa. Paistetaan pienessä tilkassa kasvisöljyä 2-3 minuuttia molemmin puolin. Lieden levy oli asennossa 7.
Sinappiyrttiliemi kaadetaan pannulle ja sekaan siivilöity pannunhuuhdeliemi. Annetaan kiehahtaa ja suurustetaan vaalealla Maizena-suurusteella.
Nautitaan keitettyjen perunoiden, porkkanoiden ja tomaattisalaatin kera.

Jälkiruoka on aina paikallaan hetki päivällisen jälkeen. Mangoviipaleita säilykepurkissa löytyi komerosta. Siitä syntyi erinomainen jälkiruoka.

Mangoa ja luumuja rahkalla

Pilko mangot suoraan jälkiruokakulhoihin. Sokeriliemen voit heittää kokonaan viemäriin, turhaa sokeria ei kannata säästää. Sekoita rahkan joukkoon hieman ranskankermaa, intiaanisokeria ja vaniljasokeria maun mukaan. Nostele rahka mangopalojen päälle vapaamuotoisesti inspiroiden.
Pilko lopuksi annokseen kuivattuja luumuja. Yhteen annokseen 5 kappaletta. Nauti.

2 kommenttia:

  1. Nämä sinun ruokasi näyttävät niin herkullisilta! Täytyypä alkaa tuolta sanomien puolelta piipahdella täälläkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos elina.
    Oikeastaan avasin ruokablogin erikseen, halusin tallettaa itseäni varten helposti jäsennetyn reseptiarkiston.

    Kiitos käynnistä tervetuloa uudelleen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.