maanantai 26. lokakuuta 2015

Ribollita - papukaalikeitto

 Ruskeat pavut olivat sysäyksenä tähän keittoon. Laitoin pavut illalla likoon.
Aamupäivällä keitin niitä 1 1/2 tuntia. Sen jälkeen aloitin keiton valmistamisen.
Etsin netistä italialaisen ribollita-keiton ohjeen ja sävelsin siitä
suomalaisen version. Lopputulos poikkesi perinteisestä kaalikeitosta,
mutta ei ollenkaan huonoon suuntaan, ihan samanveroista perinteisen kaalikeiton kanssa.
Kannattaa kokeilla, pavuissa on proteiinia, joten keitto pitää nälän loitolla pitkään.
 

n 2 dl ruskeita papuja yön yli liotettuina
1 pienehkö sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä pienittynä
2 rkl rypsiöljyä
1/2 valkokaali silputtuna
1 porkkana lantteina
5 dl kasvislientä
1 prk tomaattimurskaa (minulla oli säilöttyjä tomaatteja liemessä)
suolaa, mustapippuria, kuivattua timjamia

Valuta liotetut pavut. Keitä pavut vedessä noin 1 1/2 tuntia. Soseuta.
Kuullota silputut sipulit rypsiöljyssä noin 5 minuuttia.
Lisää suikaloitu kaali ja porkkanat. Jatka kuullottamista muutama minuutti.
Nosta kasvikset kattilaan. Lisää mausteet ja kiehuva kasvisliemi sekä 
tomaattimurska. Anna kiehahtaa ja lisää soseutetut pavut. Voit jättää 
pavut soseuttamatta, mutta soseutettuna ne suurustavat liemen.
Anna keiton kiehua hiljakseen kypsäksi.
Ripottele pinnalle persiljaa. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.