sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Lehtipihvit ja mausteinen voinappi

 Lehtipihvit maistuivat tänään mausteisen voinapin ja lisukkeiden kera.
Tämä ruoka on yksi herkuistani. Taas tuli todistettua, että hyvin maustettu voinappi
on parasta pihville. Rucolasalaatti on toinen hyvä ja sopiva pihvin lisuke.

Ensin nostetaan pihvit huoneenlämpöön odottamaan paistamista.
Pihvit oli valmiiksi nuijittu ohuiksi.
Seuraavaksi tehdään voi-maustenappi.

n 60 g notkistettua  voita, 1 raastettu valkosipulinkynsi,
2 tl aurinkokuivattua tomaattia öljyssä pienittynä,
1 tl hienonnettua korianteria
Sekoitetaan tasaiseksi. Rullataan kelmuun ja nostetaan pakastimeen
tai jääkaappiin kohmettumaan.

Kuoritut ja lohkotut perunat keitetään kypsiksi ja soseutetaan soseeksi.
Sekoitetaan salaatti, rucolaa, tomaattikiekkoja, suolaa sokeria, oliiviöljyä

Pannu kuumennetaan liedellä.
Lisätään voita ja rypsiöljyä ja odotetaan, kunnes tirinä loppuu..
Nostetaan pihvi pannulle maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Pihvit paistetaan yksitellen noin 30 sekuntia per puoli kuumalla pannulla.

Kootaan ateria annoslautasille.
Perunasose, pihvi, maustevoikiekko, salaatti.

2 kommenttia:

  1. Lehtipihvi on minun melkein kasvissyöjätyttäreni lempiruoka;)
    Ja maistuu se minullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todellakin hyvä pihvi ja voinapin kanssa sopii hyvin. Pihvihän on hyvin vähärasvainen.

      Poista

Kiitos kommentistasi.