lauantai 24. lokakuuta 2015

Hirvenlihapihvit

 Saimme metsästäjiltä hirvenlihaa, tarkemmin hirvenjauhelihaa.
Pakastin osan ja osa lihasta päätyi tänään pihveiksi.
Tämä oli todella herkkua ja jopa harvinaista herkkua, kun tätä on tarjolla vain syksyisin.
Valmistin 125 g pihvit ja kylkeen perinteinen perunasose, sienet, puolukkasose.

 Pihvit 4 x 125 g
500 g hirvenjauhelihaa
1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä
kasvisrasvaa
1 lihaliemikuutio ja 1 dl vettä
*
500 g jauhelihaa 
1 kananmuna
2 rkl mustaviinimarjamehua
1 rkl soijaa, 1 tl kuivattua timjamia, 2 rkl vehnäjauhoja
*
Silppua sipulit ja kuullota ne kasvisrasvassa, ripauta hieman suolaa
Lisää vesi ja murenna mukaan lihaliemikuutio.
Anna jäähtyä.
Sekoita jauhelihaan kananmuna, mausteet ja vehnäjauhot sekä mehu.
Lisää mukaan sipuliseos ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile isot pihvit ja paista ne kasvisrasvassa kypsiksi.
*
Puhdista herkkusienet ja pilko isohkoiksi paloiksi.
Paista kevyesti voi/kasvisrasvassa, lisää ripaus suolaa

Kokoa annos.
Pihvi, perunasose, sienet, kurkku ja puolukkasurvos.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.