Tänään oli punajuuren vuoro. Valmistin punajuuripaistoksen,
siitä tuli oikein maistuvaa. Valaistus ei illalla ollut enää paras mahdollinen, mutta
siitä huolimatta otin kuvat ja täällä ne nyt ovat.
Punajuuripaistos
4 isohkoa punajuurta kuorittuna ja lohkoina
iso porkkana paloina
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl hunajaa
kuivattuna basilikaa, meiramia, sesaminsiemeniä
mustapippuria
emmentaljuustoa kuutioina
Voitele uunivuoka. Nostele punajuuri- ja porkkanalohkot vuokaan.
Lisää mausteet. Kaada vuokaan rypsiöljy. Sekoita.
Liruta mukaan hunaja. Paista 190-asteessa 30 minuuttia.
Ripottele pinnalle juusto (feta sopii myös, sitä minulla ei ollut)
Jatka paistamista, kunnes punajuuret ovat napakan kypsiä.
Tarjosin lisukkeina salaattia ja hunajamelonia sekä punajuurisalaattia.
Lopuksi päälle tuoretta persiljaa.
Leipänä ruisnäkkileipää.
Herkku vielä kerran.
Punajuuri on varsinkin juuston kanssa hyvää.
VastaaPoistaTuota pitää kokeilla!
VastaaPoistaKannattaa, on tosi hyvää.
VastaaPoista