tiistai 6. lokakuuta 2015

Kasvisvuoka ja jauhelihapihvit

 Jauhelihapihvejä varten ostin pihvikarjanjauhelihaa.  Se oli oikea valinta, sillä pihvit todellakin maistuivat pihvilihalta.
 Huomasin, että rasvaa ei oikeastaan ollut, sitä ei ainakaan tirissyt pannulle.
Keksin ihan extempore, että valmistan lisukkeeksi kasvisvuokaa tai juuresvuokaa.

 Kasvisvuoka
5 perunaa soiroina
3 pientä porkkanaa soiroina
pala palsternakkaa soiroina
pala juuriselleriä paloina
1/2 sipuli puolikasrenkaina ja kuullotettuna 
suolaa, mustapippuria
1 dl juoksevaa mustapekka-juustoa
1/2 dl ruokakermaa
juustoraastetta ja persiljaa
Kuori juurekset ja leikkaa soiroiksi.
Kuullota sipuli rypsiöljyssä
Esikeitä juurekset niukassa suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi.
Laita juurekset uunivuokaan ja sekoita mukaan kuullotettu sipuli.
Lisää mustapekka ja ruokakerma. Mausta kerma suolaa ja mustapippuria.
Lisää pinnalle juustoraaste.
Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Ripottele pinnalle persiljaa 

Jauhelihapihvit
400 g pihvikarjan jauhelihaa
1 tl suolaa, 2 tl maustepippuria
1 kananmuna
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
Pyörittele pihvit ja paista voi/öljyseoksessa kypsiksi.
 
Tarjosin aterialla kurkkupikkelsiä, tomaattia ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.