lauantai 31. lokakuuta 2015

Kanelikakku

Eilen innostuin leipomaan. Halusin jotain perinteistä ja mehevää.
Kakut ovat juuri niitä meheviä ja laiskalle leipojalle juuri sopivia.
Kakku nautitaan kahvin kera, joten täyteläinen, tiivis maku sopii juuri nyt.
Ulkonäkö on perinteisen niukka, ei mitään tomusokeria eikä kuorrutteita. 


150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 dl rusinoita
2 dl hienoa omenaraastetta, sosemaista (2 keskikokoista omenaa)
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää  munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen omenasoseen kanssa taikinaan.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175-asteessa uunin
alimmalla tasolla 50-60 minuuttia.

Maistui vahvan kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.