torstai 15. lokakuuta 2015

Lehtikaali-krakovanmakkarakeitto

 Tänään meillä syötiin maukasta keittoa. Löysin ohjeen lukiessani aamunlehteä,
 paikallista Keskipohjanmaa-lehteä.
Vaikutti heti niin hyvältä, että pakko oli tarttua tähän keittoon. Lehtikaaliahan minulla
on pakastimessa yllinkyllin ja muutkin löytyvät jos ei kaapeista niin kaupasta.


Lehtikaali-krakovanmakkarakeitto
4 perunaa kuorittuina ja lohkoina
1 iso sipuli suikaleina
2 valkosipulinkynttä pienittynä
2 porkkanaa lantteina 
1 1/2 dl linssejä huuhdeltuna
200 g lehtikaalia ruodit poistettuna ja pilkottuna, pakasteeni oli käyttövalmis
rypsiöljyä
250 g krakovanmakkaraa lanteiksi pienittynä
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 tl savupaprikaa
1/2 tl chiliä
1 rkl punaviinietikkaa
1 l kasvislientä kiehuvana
suolaa ja mustapippuria rouheena
Kuori ja pilko perunat, porkkanat, sipulit ja porkkanat.
Huuhtele linssit. Käsittele tuore lehtikaali. Jos käytät pakastetta, ota se huoneenlämpöön.
Lisää öljy pannulle. Kuullota sipulit kuumassa öljyssä muutama minuutti.
Lisää perunat, porkkanat, linssit, tomaattipuree ja mausteet.
Kuullota niitä hetki käännellen. Nostele kasvikset kattilaan liemen sekaan.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää lehtikaali ja
viipaloitu makkara. Anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
Mausta punaviinietikalla, mustapippurilla ja suolalla.
 

2 kommenttia:

  1. Lähdetkö mmukaan kotihaasteeseen ? http://wondersbykaari.com/2015/10/15/kotihengetar/

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Lähden mielelläni joko täällä tai Arleenan-blogissani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.