Kahdelle
500 g valkokaalia
3 porkkanaa
1 sipuli + rypsiöljyä
1 1/2 dl vettä ja kasvisliemikuutio
1/2 dl puuroriisiä
suolaa
1 rkl muscovadosiirappia
1 tl meiramia, muutama rouhaisu mustapippuria, sesamsiemeniä
Suikaloi kaali. Lisää kaalisuikaleet kiehuvaan kasvisliemeen. Anna kiehua 20 minuuttia.
Pese ja palo porkkanat lanteiksi. Lisää pataan kaalin joukkoon porkkanat ja riisi.
. Lisää suola. Kuullota pienitty sipuli rypsiöljyssä. Lisää mukaan mausteet.
Kaada sipuli-mausteseos pataan. Lisää siirappi sekoittaen.
Anna kaalipadan kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Nauti puolukkasoseen kera.
Lokakuu osaa yllättää väriloistollaan. Värikkäät lehdet ovat jo aika vähissä,
mutta auringonlaskun värikirjo korvaa paljaiden puiden tyhjyyden.
Värikästä keltaisesta sinililan sävyihin. Tämän illan väriloistoa ikkunasta katsottuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.