keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Anjovisperunavuoka

 Tänään syötiin oikea herkkuruoka, yksinkertainen ja vaivaton.
Yksinkertainen ruoka on usein se paras ruoka. Kun maut ovat kohdallaan, se riittää.
 Janssonin anjovisfileet, peruna ja Mustapekka ruokakerma näissä raaka-aineissa 
piilee tämän herkun salaisuus.

 7 isohkoa perunaa viipaleina
1 rs/125/81g  anjovisfileitä isoja puolitettuna
4 laakerinlehteä puolitettuina
nokareet voita
ripaus suolaa ja rouhaisu mustapippuria
2 dl mustapekka-ruokakermaa
1 rkl korppujauhoja
1 1/2 dl juustoraastetta

Viipaloi kuoritut perunat. Voitele vuoka, nostele vuokaan kerros perunaviipaleita.
Ripauta pinnalle suolaa ja mustapippuria.
Lisää päälle puolitetut anjovisfileet.  Lisää päälle laakerinlehdet ja muutama voinokare.
Lisää loput perunaviipaleet. Kaada vuokaan n 2 dl mustapekka-ruokakermaa.
Ripottele pinnalle 1 rkl korppujauhoja. Lopuksi juustoraastetta.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 40 minuuttia.
 Ruoka on nyt valmista.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.