Ostin punaisen Hokkaido-kurpitsan. Lokakuu on oikeaa kurpitsa-aikaa,
kaupoissa on yllin kyllin mistä valita.
Paahdoin kurpitsan lohkoina uunissa ja siitä tuli hyvä lisuke broilerifileille.
Kuvaaminen kärsii tästä pimeydestä, joka laskeutuu armottomasti keittiöön juuri
illallisen aikaan. Täytyy tyytyä tähän tilanteeseen.
Paahdettu kurpitsa
1 Hokkaido-kurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna
rypsiöljyä
mustapippuria, sesam, suolaa, ruokosokeria
2 vakosipulinkynttä pienittynä
Kuori ja leikkaa kurpitsa isohkoiksi neliöiksi.
Voitele uunivuoka rypsiöljyllä, nosta vuokaan kurpitsapalat.
Levitä mukaan mausteet ja valkosipulisilppu. Kääntele kurpitsapalat.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 40 minuuttia.
Paahda samassa uunissa kurpitsan siemenetkin, jos haluat käyttää niitä.
Hokkaido-kurpitsat
Paistetut broilerin sisäfileet
Ota fileet huoneenlämpöön ja pyyhi ne talouspaperilla.
Mausta fileet, sesam, curry, broilerimausteseos, suola
Kuumenna rypsiöljy pannulla
Paista fileet muutama minuutti per puoli.
Ota pannu sivuun levyltä ja nosta kansi päälle. Fileet saavat vielä höyrystyä hetken.
Kastike
Ranskankermaa, savupaprikaa, chiliä, mustapippuria, suolaa ja ripaus sokeria
Sekoita.
*
Oon aivan koukussa Hokkaidoon :p Niin herkullista! Ja terveellistäkin! :)
VastaaPoistaOli tosiaan uunissa paahdettuna hyvää ja sopi broilerifileiden kanssa.
VastaaPoista