lauantai 28. helmikuuta 2015

Hirvenjauhelihaperunalaatikko

 Hirvenjauhelihaa oli vielä puolisen kiloa pakasteessa. Otin sen eilen jo jääkaappiin
sulamaan. Tänään tein maukkaan jauhelihalaatikon. Kerholaiset kokoontuivat
meillä, joten uuniruoka oli paikallaan. Valmistin hyvissä ajoin ennen kokoontumista
laatikon ja työnsin sen uuniin tuntia ennen ruokailua. 
Klassinen salaatti sopi täyteläisen laatikon lisukkeeksi.
Jälkiruokana oli valkosuklaa-kaurapannacottaa ja mansikoita. Siitä postaan myöhemmin.

6 annosta
n 500 g hirvenjauhelihaa
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
ruususuolaa, maustepippuria, chilipippuria, cajunmaustetta, paprikaa
1 iso valkosipulinkynsi raastettuna
1 iso sipuli suikaleina nokare voita ja ripaus sokeria
8-9 perunaa kuorittuina ja viipaleina
2 dl emmentaljuustoa raasteena
200 g raejuustoa
2 dl rasvatonta maitoa ja 2 kananmunaa sekoitettuna, 1 tl ruususuolaa

Ruskista hirvenjauheliha voi/öljyseoksessa. Lisää joukkoon mausteet ja valko-
sipuliraaste. Kuullota vielä muutama minuutti.
Kuullota sipulisuikaleet voissa ja lisää ripaus sokeria.
Levitä voideltuun uunivuokaan kerroksittain,
perunaviipaleet, sipuli, rasejuusto ja emmentalraaste.
Ihan päällimäiseksi perunaviipaleita.
Kaada vuokaan munamaito.
Paista uunin 220-asteessa 15 minuuttia alenna lämpö 175-asteeseen ja paista 40 minuuttia.


Pyöräytin lisukkeeksi ja alkusalaatiksi
perinteisen ja raikkaan salaatin.

1 kommentti:

  1. Kiitos reseptistä! Riistaruokia harva harrastaa. Ihmetytti kuitenkin reseptisi nestemäärä,2dl?? Laitoin itse 6dl kevytmaitoa+2munaa ja silti tuntui että oli kuivahkoa. Mihin alhainen nestemääräsi perustuu?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.