Meksikolaiset parsat näyttivät niin hyvältä, että oli pakko ostaa.
Nippu, 14 kpl, maksoi kolme euroa. Tänään syötiin kevään ensimmäiset parsat.
Parsa on kasvikunnan paras foolihapon lähde. Se sisältää runsaasti kaliumia,
P-vitamiinia ja ravintokuitua.
Valmistin parsat perinteisellä tavalla. Kuorin kevyesti ja leikkasin palat päästä.
Kypsytin parsat matalassa kasarissa kiehuvassa vedessä, johon lisäsin ruususuolaa.
Kypsymisaika noin 4 minuuttia.
Valmistin parsalle kastikkeen. Voita 50 g, se sulatetaan kattilassa liedellä.
Voi kirkastetaan kaatamalla kattilasta kirkas liemi kulhoon.
Pohjalle painunut hera heitetään pois.
Pesin sitruunan ja raastoin kuoren voisulaan. Lisäsin vielä puolikkaan
sitruunan mehun mukaan. Muutama rouhaisu mustapippuria.
Ruisleipäviipale sopi parsan lisukkeeksi. Kostutin leivän voisulassa.
Hunajamelonia rahkavaahdolla
Kuori hunajamelonipuolikas ja kuutioi se.
Rahkavaahto
1 prk/ 250 g maustamatonta maitorahkaa 4,3% Lidl Milbona
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kuusenkerkkäsiirappia tmv
1 dl kookoshiutaleita
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Nostele hunajamelonipalat annosmaljan pohjalle,
päälle rahkavaahtoa ja ripaus raastettua sitruunankuorta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.