Innostuin juustokakusta, kun luin Makulehden-ohjeen.
Tykkään paistetuista juustokakuista etenkin, kun täytteessä on käytetty kananmunaa.
Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty mustaherukkahilloa.
Meiltä löytyi itsetehtyjä aroniahyytelöä ja vadelmahilloa, joten käytin niitä.
Pinnalle levitin aroniahyytelöä reippaasti abstraktilla tavalla.
Tämä juustokakku on parhaimmillaan seuraavan päivänä eli huomenna.
Pohja
175 g diggestiivikeksejä murustettuina
80 g voita sulatettuna
1/2 dl vadelmahilloa
Täyte
200 g valkosuklaata sulatettuna
400 g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
2 munaa
150 g ranskankermaa
Koristelu
2 rkl aroniahyytelöä
Murskaa ja murusta keksit. Sekoita voisula murusteeseen.
Pingota leivinpaperi 20cm:n irtopohjavuoan pohjalle.
Painele keksimuru pohjalle ja reunoille.
Levitä pinnalle ohuelti vadelmahillo.
Nosta pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.
Sulata valkosuklaa mikrossa, jäähdytä hieman.
Vatkaa huoneenlämpöinen juusto pehmeäksi ja lisää joukkoon
munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
Lisää lopuksi huoneenlämpöinen ranskankerma ja sulatettu
valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte pohjan päälle.
Sekoita aroniahyytelö tasaiseksi. Levitä se kakun pinnalle
haluamallasi tavalla. Käytin levityksessä veistä.
Paista kakkua 150-asteisessa uunissa keskitasolla 45 minuuttia,
kunnes kakku on reunoilta hyytynyt ja keskeltä hieman kostea.
Avaa uunin luukku hetkeksi ja laita sitten takaisin kiinni.
Sammuta uunista virta ja anna kakun kypsyä uunin jälkilämmössä tunti.
Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin .
Tarjoile kakku kylmänä ja mieluimmin seuraavana päivänä.
Sehän suorastaan hymyilee!
VastaaPoistaSitäkin ja olipa hyvääkin.
PoistaNäyttää ihanalta ja varmaan maistuukin. En ole ikinä kokeillut uunissa paistettavaa juustokakkua, mutta varmaan kannattaisi.
VastaaPoistaItse tykkään kypsennetystä juustokakusta enemmän kuin kypsentämättömästä.
PoistaKannattaa kokeilla.