tiistai 17. helmikuuta 2015

Spelttipannukakku

 Jokin aika sitten tein pannukakkua. Hetken mielijohteesta päätin kokeilla 
pannariin spelttijauhoja. Spelttijauhon sitko ei ole sitä luokkaa kuin vehnäjauhojen.
Spelttijauhojen maku taas on aivan toistaluokkaa kuin vehnäjauhojen.
Terveydellisiltä ominaisuuksiltaan speltti päihittää vehnäjauhot.
Täältä spelttipuuro-ohjeesta voit lukea speltistä ja sen ominaisuuksista.

Spelttipannukakku  
3 munaa
6 dl maitoa /rasvatonta
3 1/2 dl spelttijauhoja
1/2 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 tl ruususuolaa
50 g voita sulatettuna ( tai margariinia)
Tarjoiluun
mansikkasosetta pakastemarjoista
mustikoita ja tomusokeria
Sekoita munien rakenne rikki. 
Mittaa muut ainekset joukkoon  ja sekoita hyvin vatkaten.
Anna turvota 10 minuuttia.
Kaada taikina leivinpaperille vuoratulle uunipellille
Paista keskiosassa 225-asteessa noin 30 minuuttia
tai kunnes on kypsä.
Anna vetäytyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Tarjoa marjojen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.