Ostin murean naudan sisäpaistin. Ostopäätökseen vaikutti osaltaan myös se, että
kilohinta oli 9,95 €. Olin kyllä miettinyt paistia viikonlopuksi,
mutta nyt sitä syötiin keskellä viikkoa. Paisti painoi aika tarkalleen yhden kilon.
Mukailin Jamie Oliverin ohjetta, lähinnä kypsytyksessä. Olen aikaisemmin paistanut
miedommalla lämmöllä ja pitempään. Kyllä korkempi lämpö ja lyhyempi aika onnistui myös.
Ensimmäiseksi otin paistin huoneenlämpöön noin tunniksi.
*
Laitoin uunin lämpenemään 240-asteeseen
Sitten valitsin juurekset kaksi keskikokoista porkkanaa ja pala lanttua.
Pesin porkkanat ja leikkasin vinopaloiksi. Lantun kuorin ja leikkasin
puolikuuviipaleiksi. Salottisipulin ja keltasipulin kuorin ja leikkasin puolitgettuina
viipaleiksi. Murskasin mukaan kaksi valkosipulinkynttä.
Kaiken tämän levitin uunivuokaan. Pirskottelin mukaan auringonkukkaöljyä.
Pilkoin päälle tuoretta persiljaa, päälle pari laakerinlehteä, ruususuolaa
muutama pyöräytys mustapippuria.
Voitelin paistin kauttaaltaan auringonkukkaöljyllä.
Hieroin paistin pintaan ruususuolaa (n 3tl) ja mustapippurirouhetta.
Nostin paistin juurespedille.
Työnsin vuuan uuniin ja pudotin lämmön 200-asteeseen.
Laitoin lihamittarin paistiin.
Kypsytin paistia 60 minuuttia, kunnes mittari näytti 61-astetta.
Lisäsin paiston puolivälissä desin vettä ja valelin paistia.
Paistin käärin folioon odottamaan.
Siivilöin vuuasta paistoliemen kattilaan ja tein siitä kastikkeen.
Suurustin liemen maizenalla, lisäsin ranskankermaa ja mausteeksi mustapippuria
ja paprikaa sekä ripauksen suolaa.
Juurekset ja sipulit sopivat lisukkeiksi.
Vuoka juuri uunista nostettuna.
Kokeilin ja todella hyvää 😋 tuli. Kiitos hyvästä reseptistä.
VastaaPoista