perjantai 27. helmikuuta 2015

Suklainen vadelmajuustokääretorttu

 
Huomenna kerhomme kokoontuu jälleen askartelemaan jotain ennen kokematonta.
Leivoin huomista varten suklaisen kääretortun. Tänään leikkasin päistä jo makupalat
maistettavaksi. Hyväähän tämä on. Vaikein osuus on minulle aina rullaus. Nyt se onnistui kohtalaisesti.

4 kananmunaa
1 dl suklaatomusokeria ja 2 dl valkoista tomusokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 rkl kaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta
leivinpaperin päälle ruokokidesokeria
Vatkaa munat ja tomusokerit vaahdoksi.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe.
Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja sekoita varovasti.
Levitä leivinpaperi uunipellille. Levitä taikina pellille.
Paista 200-asteessa noin 8-10 minuuttia
Kumoa sokerilla päällystetylle leivinpaperille. Anna jäähtyä hieman.

Täyte
2 dl vadelmia (kotimaisia pakastettuja sulaneina) kevyesti rikottuna
200g tuorejuustoa Philadelphia
1 dl tomusokeria ja 1 tl vaniljasokeria
Päälle
1 dl tummaa suklaata raastettuna
Levitä vadelmasose kääretortulle ripauta 2 tl sokeria päälle
Sekoita juusto ja sokerit tasaiseksi. Levitä torttulevylle.
Rullaa ja nosta leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin.(Käärin vielä pyyhkeeseen)
Jonkin ajan kuluttua voit leikata päät tasaiseksi.
Raasta suklaa ja levitä se kääretortun pinnalle.
 Päät on leikattu ja reilut ensimmäiset palat jo syöty.
Huomenna lisään kahvipöytään vadelmia. Ne maistuvat kääretortun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.