keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Sitruunapasta

 Nyt on täälläkin keittiössä tehty sitruunapastaa.
Oikeastaan mietin mitä tekisin, kun kaapeissa ei ollut kovin paljon
sopivia raaka-aineita. Muistin, että sitruunapastasta on viime aikoina
ollut eri medioissa puhetta. Yksi vain puuttui ja se oli valkoviini.
Eipä se tahtia haitannut, otin tilalle täysomenamehun.
Kannattaa kokeilla sitruunapastaa, On myös nopeaa ja helppoa.

Sitruunapasta 2:lle

300 g täysjyväpennepastaa
1/2 isosta sitruunasta
3/4 dl täysomenamehua
1 dl ruokakermaa
75 g parmesanjuustoa raastettuna
ripaus sokeria
mustapippuria rouheena ja ruususuolaa
1/2 ruukkua rucolaa

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää mukaan suola. Keitä pasta al denteksi.
Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta puolikkaan kuori ja purista mehu.
Kuumenna omenamehu ja sitruunanmehu pannulla. Keitä hiljalleen,
kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää kerma, sokeri ja 3/4 juustoraasteesta
ja sitruunankuoriraasteesta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta pasta ja kaada kuuma kastike pastan joukkoon.
Lisää joukkoon rucola.
Viimeistele annoksille juustoraaste ja loput sitruunakuoriraasteesta.
 

2 kommenttia:

  1. Omenamehu käy hyvin tuohon ohjeeseen.
    Tuossa taitaakin olla huominen ruokani ennen iltaan menoa!

    VastaaPoista
  2. Pasta oli hyvää. Kannattaa tehdä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.