Kaurapuuro on minulle tuttu jo lapsuudesta kuin lienee tuttu monelle muullekin.
Saan olla mukana Indiedaysin ja Rasion Elovena-yhteistyökampanjassa kertomassa
mitä kotikeittiössäni kaurahiutaleista syntyy.
Olen kasvanut isossa sisarusparvessa maalla. Jokainen päivä aloitettiin puurolla.
Hyvin usein isä oli se, joka keitti ja haudutteli puuron. Ruis- ja ohrajauhopuuroja
hauduteltiin pitkään. Kaurapuuro hiutaleista kypsyi ja hautui lyhyemmässä ajassa.
Aamulla oli aikaa. Kun puuronvalmistus kuuden jälkeen alkoi, me lapset nukuimme vielä.
Seitsemän jälkeen aamiaispöytä oli katettu ja kaurapuuro valmista. Puuroateria oli
yksinkertainen, puuroa, maitoa, voita, sokeria ja sesongin aikana marjoja.
Nyt näistä puuroista omaan kotiini on klassikkona jäänyt kaurapuuro.
Nykyään kaurahiutaleita on aikamoinen valikoima pikapuurosta hitaasti haudutettavaan.
Tänään haudutin Elovena Iso Kaura-hiutaleista kaura-omenapuuron.
Otin tuntumaa lapsuuteni kaurapuuroon. Tosin se keitettiin veteen ja syksyisin
omenat napsittiin omista omenapuista sellaisenaan syötäviksi.
Näin syntyi herkullinen omena-kaurapuuro kahdelle.
1/2 l omenatäysmehua
2 1/2 dl Iso Kaura-hiutaleita
ripaus ruususuolaa
2 rkl rypsiöljy/voilevitettä
Päälle
3 rkl luomuomenasosetta ilman sokeria
1 tl kanelia ja pari viipaletta tuoretta omenaa
Kuumenna omenamehu kiehuvaksi. Sekoita mukaan hiutaleet.
Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia.
Lisää ripaus ruususuolaa. Lisää rypsiöljy/voilevite.
Hauduta pari minuuttia kannen alla.
Annostele puuro.
Kaurahiutaleista valmistetaan nykyään herkkupuuroja jokaisen oman
elämäntilanteen, ruokailutottumusten ja maun mukaan. Laaja valikoima
mahdollistaa, että kiireisetkin ehtivät valmistaa herkkupuuron muutamassa minuutissa.
Postaan 3.3 lisää kauraherkkuja. Olkaapa mukana.
Elovena-linkin takaa löydätte lukijakilpailun, jossa omaa suosikkireseptiään
kommentoimalla voi voittaa runsaan tuotepaketin
sekä Iittalan Elovena-aiheisen mukin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.