lauantai 21. helmikuuta 2015

Broilerifileet omenoilla


n 650 g jyväbroilerifileitä
2 tl ruususuolaa
 2 tl yrttimaustesekoitusta, ripaukset mustapippurirouhetta
nokare voita ruskistamiseen
2 dl ruokakermaa 10%
3 tl dijonsinappia
yrttimaustetta
2 omenaa pestyinä, siemenkota poistettuna ja lohkottuna
nokare voita ruskistamiseen ja 2 tl kanelia
Ota fileet huoneenlämpöön hetkeksi ennen ruskistamista.
Kuivaa fileet talouspaperilla. Mausta.
Kuumenna voi tiriseväksi ja ruskista fileet molemmin puolin pannulla.
Nosta fileet uunivuokaan.
Sekoita ruokakerma ja mausteet. Kaada uunivuokaan fileiden päälle.
Nosta vuoka kypsymään uunin 225 asteeseen noin 15 minuuttia.
  
 Kuumenna nokare voita pannulla ja ruskista omenalohkot.
Ripauta mukaan kanelia
Nostele omenalohkot uunivuokaan fileiden joukkoon. 
Jatka kypsyttämistä hetki.

Fileiden lisukkeeksi keitin pitkäjyväriisiä ja sekoitin  rucola-porkkanaraastesalaatin.

Pöytä on katettuna ja ruoka valmista.

2 kommenttia:

  1. Ai kun näyttääkin hyvältä, omena tuo varmasti kivan raikkaan lisän! En ole sitä koskaan ruokaan sekoittanut, ainoastaan jälkkäreihin :)

    VastaaPoista
  2. Omena sopii broilerin kanssa. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.