maanantai 2. helmikuuta 2015

Pannukakkuja

 Laiskan paistajan ohukaiset syntyivät vaivattomasti.
Kypsensin osan vuokapellillä ja paistoin ison ohukaisen laakeassa kakkuvuoassa.
Niin helppoa ja vaivatonta. Todellisuudessa nämä olivat pannukakkuja.
Pienet pannukakut sopivat hyvin jälkiruuaksi.Jos haluaa, päälle voi pursottaa kermavaahtoa.
 Nyt sitä en tehnyt. Hillon voi vaihtaa hedelmälohkoihin.
Pannukakut syntyvät nopeasti yllätysvieraille.

5 dl maitoa
1 kananmuna
1/2 dl voita sulatettuna
ripaus ruususuolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Sekoita maito, muna ja voisula. Ripauta mukaan suola.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kevyesti vatkaten
nesteseokseen. Anna tekeytyä puolisen tuntia.
Voitele muffinivuoat ja laakea kakkuvuoka.
Nostele taikina vuokiin. Paista uunin 200-asteessa n 15 minuuttia.
Pikkupannukakkuja tuli 20 kpl ja yksi iso 23 senttinen.
Pannukakut syötiin vadelmahillon (itsetehty) ja pakastemansikoiden kera.

Iso pannukakku.

4 kommenttia:

  1. Mukava idea tehdä noin muffinsivuokiin.

    VastaaPoista
  2. Eikä tarvitse seisoa lieden edessä lettuja kääntelemässä.

    VastaaPoista
  3. Täytyypä kokeilla! Olisi kivaa jos tätä blogia voisi seurata facebookissa :)

    VastaaPoista
  4. Vaivattomasti kypsyivät letut pannukakuiksi.
    En ole tutkaillut facebook-mahdollisuutta.
    Olen siellä ja niin ovat läheisenikin. En ehkä käyttäisi samaa profiilia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.