Ostin tämän vuoden ensimmäiset uudet perunat.
Eivät tainneet olla vielä kotimaisia, mutta siitä huolimatta maistuivat juuri siltä
miltä ensimmäinen uusi perunasatsi maistuu.
Valitsin siikafileen, jonka paistoin klassisella tavalla pannulla ja voissa.
Voi ja sitruuna saivat myös tärkeän osan tässä ateriassa.
Tapani mukaan pesen uudet perunat en kuori niitä.
Lohkon isommat, jotta kaikki ovat tasakokoisia.
Kiehautan veden ja maustan suolalla. Perunat saavat kypsyä keskilämmöllä kiehuen.
Kastikkeeksi sulatin voin (100g) pähkinäiseksi ja puristin pienen sitruunan mehun mukaan.
Sitruunamehu karamellisoi kastikkeen. Rikoin haarukalla ronskisti perunat
annoslautasille ja kaadoin päälle voisitruunakastiketta.
Siikafileen maustoin suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sitruunamehua.
Paistoin kuumassa voisulassa ensin nahkapuoli alaspäin ja seuraavaksi
filepuolelta. Paistoaika on todella lyhyt vain minuutteja.
Raikkaaksi lisukkeeksi lisäsin annoslautasille naturellina salaattimixiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.